Koti

Kuinka voi kilpailuttaa muuttopalvelut netissä?

Koti

Onko edessä muutto uuteen osoitteeseen? 

Muuttaminen stressaa aivan varmasti, olipa kyse pienen yksiön tavaroiden siirtämisestä tai ison omakotitalon tavaroiden roudaamisesta. Joskus muuttomatka on vain sata metriä, kun taas toisinaan puhutaan sadoista kilometreistä.

Kaikkea ei tarvitse eikä kannata tehdä itse. Tässä artikkelissa kerromme, miten kilpailutat muuttopalvelut helposti.

Miksi kannattaa käyttää muuttopalvelua?

Säästät aikaa, vaivaa ja selkääsi, kun käytät muuttopalvelua sen sijaan, että kantaisit tavarasi itse.

Suomi tunnetaan talkoomaana, mutta kaverisuhteet voivat kärsiä, jos tuttavasi joutuvat yhtä mittaa auttamaan sinua muuttohommissa. Kerran tai kaksi voi pyytää, mutta kolmatta kertaa (ainakin lyhyen ajan sisällä) ei ehkä enää kannata ottaa puheeksi.

Jos muuttaisit itse, joutuisit huolehtimaan kenties myös muuttoauton tai peräkärryn vuokraamisesta ja palauttamisesta oikeaan aikaan. Voit vuokrata vain sellaisen auton, mitä ajokorttiluokkasi oikeuttaa ajamaan. Jos muuttomatka on pitkä, ei muuttoa kannata tehdä pienellä pakettiautolla tai Fiatin perään kiinnitetyllä peräkärryllä. Jos joudut ajamaan samaa pätkää moneen kertaan, haaskaat aikaa, polttoainetta ja todennäköisesti myös rahaa.

Tilaa pihaan muuttopalvelu, niin saat myös sopivan kokoisen kuorma-auton taitavine kuljettajineen. Ammattikuljettaja hoitaa taskuparkkeeraukset ahtaissakin paikoissa, eivätkä mahdolliset lommot ole sinun vastuullasi.

Tiesitkö, että voit tilata täyden palvelun muuton? Silloin kaikki – siis ihan kaikki – tehdään sinun puolestasi. Voit ulkoistaa jopa tavaroiden pakkaamisen ja purkamisen, muuttosiivouksen (molemmissa kohteissa) ja valaisimien sekä taulujen kiinnittämisen paikoilleen.

Jos valitset täyden palvelun muuton, voit lähteä vaikka pienelle lomalle sillä aikaa, kun muutto on käynnissä.

Valitse muuttopalvelu ainakin silloin, jos:

  • Olet kiireinen
  • Kaipaat omaa aikaa
  • Terveydentilasi ei salli tavaroiden kantamista
  • Sinulla ei ole tarvittavaa ajokorttia 
  • Tuttavasi eivät voi auttaa
  • Muuttaminen stressaa

Seuraavaksi kerromme, miten löydät sopivan muuttopalvelun.

Muuttopalveluiden kilpailuttaminen

Kilpailuttaminen tarkoittaa sitä, että pyytää tarjouksen mahdollisimman monelta palveluntarjoajalta ja vertailee tarjouksia keskenään. Kun kyseessä on muuttopalveluiden kilpailuttaminen, sinua kiinnostanee eniten hinta. 

Vielä joitain vuosia sitten muuttopalveluiden kilpailuttaminen esimerkiksi Tampereella tarkoitti sitä, että piti kaivaa esiin viimeisin puhelinluettelo (ellei se ollut sytykkeenä tai mökillä keikkuvaa pöytää tukemassa) ja etsiä keltaisilta sivuilta kohta ”muuttopalvelu pirkanmaa”. Sitten alkoi soittelukierros. 

Soittokierros saattoi viedä roimasti aikaa, ja osa saaduista tarjouksista saattoi hukkua tai unohtua. 

Tänä päivänä muuttopalvelut voi kilpailuttaa netissä, kuten myös puhelinliittymät, sähkösopimukset, kulutusluotot tai vaikka auton huollot.

Netissä on useita sivustoja, joilla muuttopalveluiden kilpailuttaminen onnistuu. 

Riittää, että täytät yhden lomakkeen. Lomakkeelle kirjoitetaan muun muassa osoite, mistä aiot muuttaa ja osoite, mihin olet muuttamassa. Myös haluttu muuttopäivä tulee merkitä.

Lomakkeen voi täyttää millä tahansa laitteella. Voit täyttää lomakkeen missä ja koska tahansa, sillä aikaa menee noin 2 minuuttia. Kun painat lähetä-käskyä, tarjouspyyntö lähtee automaattisesti kaikille kilpailutussivuston yhteistyökumppaneille. 

Saat tuota pikaa useita tarjouksia. Niitä voi tulla puhelimitse tai sähköpostitse. Valitse paras tarjous ja sovi kilpailutuksen voittaneen muuttopalvelun kanssa muuttosi yksityiskohdista!

Muuttopalveluiden kilpailutus netissä onnistuu siis todella helposti ja nopeasti.

Mitä muuta kannattaa muistaa ennen muuttoa?

Jotta muutto sujuisi mahdollisimman hyvin, valmistaudu siihen etukäteen.  

Mieti, tarvitsetko lainaa muuttopalvelun hinnan maksamiseen. Jos vastaus on kyllä, tiedustele asiaa omasta pankistasi tai kilpailuta lainat netissä.

Muuttopalvelu

Muista tehdä myös muuttoilmoitukset, osoitteenmuutosilmoitukset, sähkösopimuksen siirto ja muut mahdolliset paperityöt. Monet ilmoitukset voi tehdä netissä omien aikataulujen niin salliessa.

Jos päätät pakata itse, valmistaudu ajoissa. Ensimmäinen askel on tietenkin tavaroiden karsiminen. Miksi kantaisit turhaa tavaraa paikasta toiseen? Heitä pois rikkinäiset kengät, vuosia vanhat sanomalehdet ja pestyt margariinirasiat (niitä on yllättävän monen kaapeissa). Epäkiinnostavat kirjat, liian pienet vaatteet, väärän auton varaosat, tarpeettomat huonekalut ja kaapin perukoilla lojuvat koriste-esineet kannattaa viedä kirpputorille tai kierrätyskeskukseen. Jos sinulla ei ole autoa, selvitä, noutaako jokin kirpputori tai kierrätyskeskus lahjoitustavaroita ilmaiseksi. Jos luopuminen on vaikeaa, harkitse ammattijärjestäjän palkkaamista avuksi. Myös ystävät voivat auttaa. 

Säästettäviä tavaroita ei kannata pakata jätesäkkeihin tai erikokoisiin pahvilaatikoihin. Vuokraa muuttofirmalta muovilaatikoita – ne ovat kestäviä ja pestäviä, ja ne on helppo pinota päällekkäin autoon. Särkyvät esineet kannattaa suojata kuplamuovilla, sanomalehdellä tai esimerkiksi käsipyyhkeillä. 

Kategoriat

Arkistot